Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2022

Gösterim: 423

“Hakemlerin Perspektifinden Ufuk Avrupa Projeleri” Bilgi Günü (Hibrit Etkinlik)

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında “Hakemlerin Perspektifinden Ufuk Avrupa Projeleri” temalı Bilgi Günü (Karma Etkinlik) 21 Kasım 2022 tarihinde Ankara’da TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleşecektir.  

Etkinlik değerli konuşmacıları vasıtasıyla “Hakemlerin bakış açıları aracılığıyla Ufuk Avrupa Çerçeve Programı’na başvuru süreçlerini incelemeye odaklanıyor. Ufuk Avrupa Kümeleri, EIC (Avrupa Yenilik Konseyi) Hızlandırıcı Programı, Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) hibeleri ve Marie Skłodowska-Curie Eylemleri (MSCA) gibi çeşitli alanlarda sunulan birçok teklifi değerlendiren deneyimli Hakemlerimizin teşrifleri ile TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleştirilecek bu önemli etkinliğe fiziksel veya çevrim içi katılabilirsiniz.  

Etkinlikte gerçekleşecek oturumlar, Ufuk 2020 ve Ufuk Avrupa Çerçeve Programlarında Hakem olarak görevlendirilen değerli konuşmacıların deneyim ve kapsamlı bilgi birikimine dayalı olarak ve sahip oldukları itibarla katılımcılarının Ufuk Avrupa Programı'nın temel kavramlarını ve destekleyici belgelerini anlamalarına yardımcı olacak şekilde yapılandırılmıştır. İlgili Bilgi Günü etkinliğinde yararlanılacak olan eğitim notları ve sunumların içerikleri ise aşağıdaki hususlara değinilerek zenginleştirilmiştir: 

Teklif değerlendirme süreçlerinin asıl hatları;  
Hakemlik çağrılarında (call for expression) aranan ana kriterler; 
Ufuk Avrupa kapsamında güçlü teklif hazırlamasına yönelik tavsiyeleri; 
Teklif yazımında kaçınılması gereken başlıca hatalar;  
Ufuk 2020 ve Ufuk Avrupa Projelerinin değerlendirme süreçlerindeki farklılıklar. 
Kayıt: Kaydınızı, takip eden ‘Google form’ dokümanı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz: 

https://b17.tto.link/XoehC7YQ

Etkinlik gündemine erişim için Zendesk sayfasını ziyaret ediniz.  

Etkinliğe fiziksel katılım için, kayıt işlemini (fiziksel) gerçekleştirmeniz ve e-posta yolu ile Proje ekibi tarafından onay bilgilendirmesini edinmiş olmanız gerekmektedir. 

Etkinliği çevrim içi olarak takip etmek isteyen katılımcılarımızın ise, etkinliğe ön kayıt işlemini tamamlarken çevrim içi olarak başvuru gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Çevrim içi katılımı uygun bulunan ilgililerle, etkinliğe giriş için gerekli (Zoom giriş bilgileri) etkinlikten üç gün önce başvuru sahipleri ile e-posta yoluyla paylaşılıyor olacaktır.  

Daha fazla bilgi için; proje ekibiyle k.gungor@idi.ie ya da s.dogrusoz@idi.ie adresleri üzerinden iletişime geçebilirsiniz. 

Kaynak: https://ufukavrupa.org.tr/tr/haberler/hakemlerin-perspektifinden-ufuk-avrupa-projeleri-bilgi-gunu-hibrit-etkinlik-tubitak-0