Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2022

Üniversitemiz Bağcılar Belediyesi Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ve Kocaeli Gençlik Spor İl Müdürlüğü İş Birliği ile Engelliler Haftası Dalış Etkinliği Gerçekleşti

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Üniversitemiz, Bağcılar Belediyesi, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ve Kocaeli Gençlik Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile engelliler haftası dalış etkinliği gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in de katılım gösterdiği, engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini artırmak ve aktif bir şekilde hayatın içinde yer almalarını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte Denizcilik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyemiz, aynı zamanda TSSF Engelli Dalış Komitesi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Yalgın ve ekibi tarafından tüplü dalış eğitimi verilerek suyun altındaki engelsiz hayata adım atmaları sağlandı. Etkinlik kapsamında Kocaeli il sınırlarında yaşayan beş temel engel grubundaki (fiziksel engel, işitme engel, görme engelli, zihinsel engelli ve süreğen engel grubundaki) engelli sporcular Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu engelli dalış eğitimi alarak federasyonun engelli dalıcı brövesini almaya hak kazandı.