Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2021

BANTAŞ Akademi'nin Temelleri TTO'muz ile Atıldı

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında nitelikli kalifiye personel ihtiyacı karşılama amacıyla BANTAŞ Akademi’nin temelleri, Bandırma Ambalaj San. Tic. A.Ş. (BANTAŞ), Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile atıldı. Protokol kapsamında hayata geçiren BANTAŞ Akademi bünyesinde kişisel gelişim, yönetim becerileri, üretim, ürün bilgisi, ürün geliştirme, kalite, iş sağlığı ve güvenliği, bilgi güvenliği gibi teknik eğitimler verilecek. İmza Törenine Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah TEMURTAŞ, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Genel Müdürü dr. M. Cem ALDAĞ, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç.Dr. Harun ÖZBAY, Dr. Öğr. Üyesi Cemil KÖZKURT, İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi Müdürü Emrullah NARİN,BANTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan ERDAN, Yönetim Kurulu Üyesi Fikret ÇETİN, Yönetim Kurulu Üyesi Muammer BIRAV, Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr.Metehan YILGÖR, Genel Müdür Fatih ERDAN ve İnsan Kaynakları Müdürü Vedat ARMAN katıldı.

BANTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erdan, konu ile ilgili yaptığı konuşmada, “Bandırma için çalışan, üreten katma değer yaratan ve Bandırma istihdamına daha fazla katkı sağlamaya çalışabilmek adına gerçekleştirmekte olduğumuz proje üzerinde sizlere ve özellikle geleceğine yatırım yapmak isteyen genç arkadaşlarımıza bilgi vermek üzere toplandık. BANTAŞ Akademi bünyesinde, İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi ile uzun zamandır sürdürmekte olduğumuz İşbaşı Eğitim Programı kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir. Kurs programı içerisinde adaylar makine başında uygulamalı eğitimle birlikte, kişisel gelişim eğitimleri ile de desteklenmektedirler. Her alanda süratli bir değişimin yaşandığı günümüzde işletmeler nitelikli kalifiye personel temin etme mücadelesi vermektedir. Bu mücadele içerisinde de hiç şüphesiz teknoloji üretebilen ve bilgiye sahip olan personellere ihtiyaç vardır. Bu bağlamda kamu, üniversite ve sanayiye de önemli görevler düşmektedir. Bantaş Akademi olarak; Kamu Üniversite Sanayi iş birliği kapsamında hedefimiz daha etkin bir eğitim modeli yaratarak işe başlayacak yeni personeller ve mevcut çalışanlarımızın dahil edileceği, kişisel gelişim, yönetim becerileri, üretim, ürün bilgisi, ürün geliştirme, kalite, iş sağlığı ve güvenliği, bilgi güvenliği gibi çeşitli konularda eğitimler vermektir. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile yapılacak iş birliği protokolü kapsamında belirtilen eğitimler alanında uzman akademisyenler tarafından verilecektir. Üniversite sanayi iş birliğinin geliştirilmesi için olası Ar-Ge proje çalışmalarının temelleri de bu kapsamda değerlendirilecektir.” dedi.