Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2024

May Tohum Ayçiçek Satış Müdürü Burak UĞUR'un BANÜ-TTO Ziyareti İle Üniversite-Sanayi İş Birliği Güçleniyor

Üniversite ile sanayi arasında köprü kurma amacı taşıyan iş birlikleri, eğitim ve araştırmanın yanı sıra ekonomik kalkınmaya da katkı sağlıyor. Bu bağlamda, May Tohum Ayçiçek Satış Müdürü Burak UĞUR, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'ni (BANÜ-TTO) ziyaret etti. Bu önemli ziyarette, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Aykut DİKER, Dr. Öğr. Üyesi Cemil KÖZKURT ve Dr. Öğr. Üyesi Fahrettin Burak DEMİR ile bir araya gelindi.

Görüşmelerde, hem akademik hem de sanayi perspektifinden ortaklaşa yürütülebilecek projeler üzerinde duruldu. Bu projelerin, üniversitenin akademik bilgi birikimini ve araştırma potansiyelini sanayi sektörünün dinamik ihtiyaçlarıyla buluşturmayı hedeflediği vurgulandı. Üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesiyle, teorik bilginin pratik uygulamalara dönüşmesinin yanı sıra, bölgesel ve ulusal ekonomiye de katkıda bulunulması hedefleniyor.

Bu ziyaretin, özellikle tarım ve enerji sektörlerinde yenilikçi çözümler geliştirmek için bir başlangıç noktası oluşturduğu belirtiliyor. İş birliği çerçevesinde geliştirilecek projelerin, hem öğrenciler için önemli bir uygulama alanı yaratması hem de sanayi sektörünün rekabet gücünü artırması bekleniyor. BANÜ-TTO'nun bu tür iş birliklerine öncülük etmesi, üniversitenin araştırma ve geliştirme kapasitesini artırırken, sanayi sektörünün yenilikçi ve sürdürülebilir gelişimine de katkı sağlıyor.