Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2020

NKÜTEK ile İşbirliği

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi ile Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. TÜBİTAK BİGG 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programi İş Birliği Protokolü imzaladı.

1512 Teknogirişim Sermaye Desteği (BiGG) Programının 1. aşama faaliyetlerini yürütecek Uygulayıcı Kuruluşları belirlemek üzere 1601 - Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında yeni bir çağrıya çıkılmıştır.

Bu çağrı ile belirlenecek Uygulayıcı Kuruluşlar, girişimcilerin

• Akıllı Ulaşım
  • Akıllı Üretim Sistemleri
  • Enerji ve Temiz Teknolojiler
  • İletişim ve Sayısal Dönüşüm
  • Sağlık ve İyi Yaşam
  • Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme

tematik alanlarında iş fikirleri başvurularının toplanması ve değerlendirilmesi, başarılı bir iş planına dönüşme olasılığı yüksek olan iş fikirleri için girişimcilere ön kuluçka/hızlandırıcı hizmetlerinin verilmesi ve girişimcilerin hazırlayacağı iş planı önerilerinin BiGG Programı 2. aşama başvurusu için uygunluğunun değerlendirilmesi faaliyetlerini yürüteceklerdir.

TÜBİTAK'ın onayının ardından bu protokol ile Üniversitemiz öğrencileri Teknoloji Transfer Ofisimiz aracılığıyla başvuru yapabileceklerdir.