Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2020

Gösterim: 744

Niğde Teknopark'ta “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” Gerçekleştirildi

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliğinin “Federal Assistance Award” ile desteklediği “Learning by Doing-Entrepreneurship Training Program in Turkey” (Yaparak Öğrenme-Türkiye Girişimcilik Eğitim Programı) projesi kapsamında, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Girişimcilik Modülü Yöneticisi ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selva STAUB, BANÜ TTO A.Ş. Genel Müdürü Dr. M. Cem ALDAĞ, Üniversitemiz Öğr.Gör.Hatice BATMANTAŞ ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Erkan ÇALIŞKAN'ın eğitmen olarak katıldığı, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” Niğde Teknopark'ta gerçekleştirildi.

Projenin eğitimcileri tarafından oyuna ve tasarıma dayalı uygulamalar, beyin fırtınası ve grup çalışmaları ile gerçekleştirilen etkinliğe Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Mersin, Ankara ve Balıkesir’den 20 akademik personel ve lisans-lisansüstü öğrenci katılım gösterdi.

27-29 Şubat 2020 tarihleri arasında Niğde Teknoparkta gerçekleştirilen eğitim programından oldukça memnun kaldıklarını ifade eden katılımcılar, daha önce kuramsal olarak girişimciliğe yönelik eğitimler alınmış olmasına karşın uygulamalı etkinliklerin daha etkili öğrenme ortamı sağladığını ve daha önce fark etmedikleri eksiklikleri gördüklerini de ayrıca ifade ettiler.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhsin KAR ve Niğde Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Rıfat BATTALOĞLU da iş planı oluşturma, ekip çalışması, girişim fikirleri ve iletişim gibi etkinlikler çerçevesinde yürütülen eğitim programını ziyaret ederek program hakkında detaylı bilgi aldılar.