Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2024

Gösterim: 93

SANTEK Heyeti BANÜ TTO'yu Ziyaret Etti

Balıkesir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB Balıkesir İl Müdürlüğü, İŞKUR Balıkesir İl Müdürlüğü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı temsilcilerinden oluşan Balıkesir Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu (SANTEK) heyeti, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'ni (BANÜ-TTO) ziyaret etti. Toplantının ev sahipliğini BANÜ TTO A.Ş. Genel Müdürü Dr. M. Cem ALDAĞ yaptı.

Toplantıda, üniversite ile sanayi arasında sürdürülebilir ve etkin bir iş birliği kurulmasının önemi üzerinde duruldu. BANÜ TTO'nun yürüttüğü çalışmalar ve projeler hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, Ar-Ge ve inovasyon desteklerinin nasıl daha verimli kullanılacağı, bu desteklerin paydaşlar ve kamu kurumlarına nasıl aktarılacağı konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Ulusal, bölgesel ve il bazında hazırlanacak çalışma planları ve bu planlar dahilinde yürütülecek faaliyetlerin takibi konusunda görüşler paylaşıldı.

Bu ziyaret, akademik ve sanayi sektörlerinin karşılaştığı zorluklara karşı ortak çözümler üretmek ve bölgesel ile ulusal ekonomiye katkı sağlamak adına atılmış değerli bir adım olarak görülmektedir. Üniversite-sanayi iş birliğinin daha da güçlendirilmesi, hem eğitim hem de ekonomik kalkınma açısından büyük önem taşımaktadır.


Fotoğraflar