Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2022

Gösterim: 705

Üniversitemiz, Bandırma Kent Konseyi ve Bandırma Belediyesi İş Birliği ile “Kadın Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi Töreni” Düzenlendi

Üniversitemiz, Bandırma Kent Konseyi ve Bandırma Belediyesi iş birliği, BANÜ-KAT, BANÜ TTO A.Ş. ve İŞKUR’un paydaş olduğu “Kadın Girişimcilik Eğitimi” projesi kapsamında, eğitime katılan kadınlara yönelik katılım belgesi takdim töreni gerçekleştirildi. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonumuzda gerçekleşen törene Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan ONUR, İŞKUR İl Müdürü Nazım BALCI, Kent Konseyi Başkanı Serdar POLAT, Kadın Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAT) Müdürümüz Doç. Dr. Aybeniz AKDENİZ AR, Teknoloji Transfer Ofisi Müdürümüz Dr. Mustafa Cem ALDAĞ ve eğitimde yer alan kadın kursiyerler katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleşen programda BANÜ-KAT Müdürümüz Doç. Dr. Aybeniz AKDENİZ AR açılış konuşmasını gerçekleştirirken ardından proje kapsamındaki eğitmenler de kısa birer konuşma yaptı. Protokol konuşmalarında sırasıyla Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar POLAT, İŞKUR İl Müdürü Nazım BALCI, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan ONUR’un ardından son olarak Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Süleyman ÖZDEMİR kürsüye gelerek protokol konuşmalarını gerçekleştirdi. Kadınların her anlamda üretime erkeklerimiz kadar katkı sağladığında yeterli kalkınmanın gerçekleşeceğini vurgulayan Rektörümüz konuşmasını “Şanlı tarihimizde olduğu gibi her alanda kahramanlarımız var. Bugünün Kara Fatmaları, Satı Kadınları ekonomik kalkınmamıza büyük destekler sağlamasını umduğumuz kadın girişimcilerimizdir” sözleriyle noktaladı.  “Kadın Girişimcilik Eğitim Projesi” kapsamında hazırlanmış olan kısa filmin protokole ve katılımcılara izletilmesiyle devam eden program, katılım belgeleri ve çiçek takdimi ile son buldu.